Rode Lynx


Het uiterlijk


De rode lynx word ook wel de Bobcat genoemd. Hij is kleiner dan de gewone lynx, hij kan tussen de 65 en 95 centimeter groot worden. Ze hebben een korte donkere staart die tussen de 13 en 19 centimeter lang kan worden. Het uiteinde van de staart is wit. De poten van de rode lynx zijn in verhouding slanker en de voeten zijn ook veel kleiner. De onderkant van de voeten zijn niet bedekt met haar. De vacht op de rug is donkerder en ze hebben een witte stip op hun zwarte oren. De bakkebaarden en pluimpjes die zo karakteristiek zijn bij de lynx komen in mindere mate voor bij de rode lynx.
Rode Lynx
Rode Lynx


De voortplanting


In sommige gebieden is de voortplantingsseizoen tussen februari en juni, maar er is ook van hun bekend dat ze het hele jaar door voortplanten. Na ongeveer 60 dagen komen de jongen, tussen de 1 en 6 jongen per worp, op de wereld. De jongen worden gespeend vanaf 12 weken en na 10 tot 12 maanden zijn ze zelfstandig.



Woonomgeving en voedsel


De rode lynx woont het liefst in bossen, bergachtig gebied, half-woestijnen en subtropische moerassen. Ze kunnen niet overleven op de boomloze prairie of op grote hoogtes. De lynx eet onder andere prairiehonden, slangen(zelfs ratelslangen) en vogels. Ook kan het zijn dat ze gras of fruit eten. De rode lynx staat ook op het voedsel lijstje van andere roofdieren. Als hij niet op past kan een poema of coyote hem als avondeten gebruiken.
Rode Lynx