Poema Levenswijze



De jacht


Overdag ligt de poema meestal te slapen in een boom of in het hoge gras. Ze jagen over het algemeen alleen in de ochtend- of avondschemering. Hij maakt gebruik van zijn gehoor en reuk tijdens de jacht. Als de poema een proodier heeft gevonden sluipt hij dichterbij en bespringt het van dichtbij. Met een krachtige beet vlak achter de kop word het gedood. Om zo min mogelijk gestoord te worden tijdens het eten versleept hij de prooi naar een rustige plek. Als de prooi te groot is om in één keer op te eten, verbergt de poema het onder zand en bladeren. De poema heeft voor een aantal dagen genoeg te eten en blijft dan in de buurt.
Poema
Poema

De prooi


Het hert heeft de voorkeur voor de poema, maar ze vangen ook regelmatig kleinere dieren. Eigenlijk bestaat zijn voedsel uit van alles van insecten tot grote hoefdieren. Ook jagen ze wel op andere roofdieren zoals de coyote of wasberen. Doordat de poema ook wel jaagt op schapen, paarden en ander vee is hij in veel streken uitgemoord.