Cheetah Uiterlijk

De kop van de Cheetah


De 2 opvallende lijnen die vanaf de binnenste ooghoek tot aan de mondhoek lopen, geven de cheetah een opvallend en in onze ogen een aantrekkelijk uiterlijk. Dit onderscheidt de cheetah duidelijk van zijn naaste familie, de luipaard. Het gezichtsvermogen van de cheetah is 's nachts niet zo groot als dat van andere katachtigen. De cheetah heeft een kleine kwetsbare schedel. De oren van de cheetah zijn klein en breed.
Cheetah close-up
Gapende Cheetah

De vacht


De vacht van de cheetah is ruw met zachte zwarte ronde vlekken. Dit is een goede camouflage bij het jagen. Bij de geboorte is hier nog niks van te zien, het lijkt net of de jongen een cape om hebben die pas na 2 en een halve maand verdwijnt. Het is een soort blauwgrijze cape, die de achterkant van zijn nek en rug bedekt.

Cheetah, Het lichaam


De cheetah is slank maar gespierd. Zijn klauwen kan hij niet intrekken. Ze kunnen ongeveer 1,10 tot 1,35 meter worden van kop tot kont. De cheetah heeft een lange dikke staart die zo''n 65 tot 85 centimeter lang kan zijn. De mannetjes bij de cheetah''s zijn groter dan de vrouwtjes en ze kunnen 60 tot 80 centimeter groot worden. Het gewicht komt tussen de 40 en 65 kilo. Door de flexibele ruggengraat, een grote lever, een vergroot hart en het slanke postuur is de cheetah het snelste landdier en de snelste jager in Afrika.
Rennende Cheetah

Bekijk ook mijn andere website: SandraSieraden.nl

Deze website is mede mogelijk gemaakt door VoordeelHoster