Lynx Uiterlijk

De kop van de Lynx


De kop van de lynx is rond en goed te herkennen aan de bakkebaarden onderaan zijn kaken en de pluimpjes aan zijn oren. De pluimpjes aan de oren kunnen maximaal 4 centimeter groot worden. Hun gehoor is goed ontwikkeld. Ook het gezichtsvermogen is goed ontwikkeld, over reukvermogen zijn de meningen verdeeld. Het gebit heeft scherpe hoektanden en kiezen waaraan je kan zien dat je met een vleeseter te maken hebt.
Lynxkop close-up
Lynx in het gras

Lynx, De vacht


De kleur van de vacht van de lynx kan variëren van zandkleurig tot roestrood. De vacht heeft zwarte vlekken en is op de buik wit van kleur. In de winter hebben lynxen een dikkere vacht die hun beschermt tegen de kou. Aan de hand van de vacht kun je de verschillende lynxen uit elkaar houden. Het verschil tussen de gewone lynx en de rode lynx is de punt van de staart. Bij de gewone is die zwart van kleur en bij de rode lynx is hij wit. De woestijnlynx heeft aan de achterkant van zijn oren een zwarte kleur.

Het lichaam van de Lynx


De lynx kan ongeveer 60 centimeter groot worden en van kop tot staart 1,05 meter lang. Zijn korte staart kan variëren van 10 tot 18 centimeter. Het uiteinde van zijn staart is zwart. Het gewicht van het vrouwtje kan tussen de 15 en 20 kilo komen, het mannetje kan tussen de 20 en 25 kilo worden. Ze hebben sterke poten met zeer brede voeten. Hiermee kunnen ze goed over een zachte grond of sneeuw lopen. Hij heeft intrekbare klauwen van wel 4 centimeter lang. De lynx rent bijna nooit, alleen voor het vangen van een prooi.
Staande Lynx met welpen

Bekijk ook mijn andere website: SandraSieraden.nl

Deze website is mede mogelijk gemaakt door VoordeelHoster