Poema Uiterlijk

De kop


De kop van de poema valt op omdat deze veel ronder is dan bij de meeste katsoorten. De oren zijn kleiner en ook ronder. Het gebied achter de oren is zwart. De neus is roze met een zwarte rand die door loopt tot aan de lippen. De poema heeft 30 tanden. De 4 langere hoektanden maken het makkelijker om de prooi te doden.De ogen van een volwassen poema zijn grijs/bruin tot goudkleurig.
Poema
Poema

De vacht


De poema heeft een kortharige vacht, waarvan de kleur varieert van geelbruin tot rood.In de winter word het soms donkerder. De borst, keel en buik zijn wit van kleur.Op de rug en staart loopt een zwarte streep. De punt van de staart is ook zwart maar heeft geen pluim. De poema heeft over het algemeen een egale kleur, tewijl de jongen worden geboren met vlekken.

Het lichaam


De poema kan een lengte hebben van 95 tot 150 cm van kop en lichaam. De staart is erg lang en kan 53 tot 85 cm worden. De hoogte van een poema kan tussen de 60 en 76 cm zijn. Het vrouwtje is kleiner dan het mannetje. Doordat de achterpoten langer zijn dan de voorpoten kan de poema grote sprongen maken. De klauwen zijn intrekbaar en hij heeft 5 tenen aan de voorpoten terwijl hij er 4 heeft aan zijn achterpoten.De poema heeft voldoende grip op oneffen terrein doordat zijn poten erg breed zijn. Een volwassen poema kan een gewicht hebben tussen de 27 en 120 kilo.
Poema

Bekijk ook mijn andere website: SandraSieraden.nl

Deze website is mede mogelijk gemaakt door VoordeelHoster