Tijger Uiterlijk

De kop


De tijger heeft net als de mens ronde pupillen.Dus geen kattenogen. De kleur van de ogen is geel. Om de afstand tot een prooi te schatten, draaien tijgers hun beide ogen naar voren. Maar om beweging aan de zijkanten op te merken, schuiven ze hun ogen naar achteren.Aan de tekening van hun zwarte strepen rond de kop kunnen onderzoekers elke tijger persoonlijk herkennen. Een tijger heeft opvallend, lange, witte snorharen.Die gebruiken ze om de weg te vinden door het struikgewas.Ook gebruiken ze hun gevoelige haren bij het liefdesspel. Hun gebit is een echt roofdiergebit. Hoektanden zo scherp als een dolk om hun prooi vast te grijpen, puntige knipkiezen om het vlees uiteen te scheuren. En snijtanden om eens lekker een botje af te schrapen.
Tijger
Tijger

De vacht


De tijger heeft over het algemeen een oranje - gele vacht met zwarte strepen.In het hoge gras of in het bos werkt die vacht als een camouflagekleed. Er bestaan ook tijgers met een wit - grijze vacht met zwarte strepen. Deze tijgers hebben in het wild niet veel kans op overleven doordat ze geen goede camouflage kleur hebben. De prooi ziet hun al van verre aan komen en gaat er dan vandoor.

Het lichaam


Volwassen tijgers wegen tussen de 120 en de 280 kilo. De lengte van hun lichaam ligt tussen de 1,60m en de 2m. De mannetjes kunnen de helft groter zijn dan een vrouwtje. De schouderhoogte van de tijger komt tot ruim 1 meter. De staart is bijna 1 meter lang en helpt hem om in evenwicht te blijven bij een sprong. Ook geeft de tijger signalen met zijn staart. Als hij kwaad is slaat hij ermee heen en weer.
Tijger

Bekijk ook mijn andere website: SandraSieraden.nl

Deze website is mede mogelijk gemaakt door VoordeelHoster