Wolf Uiterlijk

De kop


De wolf heeft een lange snuit en puntige oren. Ze zijn uitgerust met een gebit dat een kracht kan ontwikkelen van 15 kilo per vierkante centimeter. Hun gebit bestaat uit 42 elementen.Ze hebben 12 snijtanden, 4 hoektanden, 16 voorkiezen en 10 scheurkiezen en gewone kiezen. De hoektanden zijn lang, scherp en lichtelijk gebogen. Ze kunnen hiermee het dijbeen van een eland doorbijten. Ze kunnen een gewicht halen van 20 tot 80 kilo. En een lengte van 1,05 tot 1,35 meter. De schouderhoogte kan ongeveer 95 centimeter halen. Hun staart is ongeveer 28 tot 55 centimeter lang. De zintuigen van de wolf zijn zeer goed, vooral hun reukvermogen en gehoor. Het gezichtsvermogen is echter slechter dan die van een kat. De ogen zijn in hun kop geplaatst zoals het hoort bij een roofdier. De maximale leeftijd die een wolf kan halen is 16 jaar, dit lukt alleen in gevangenschap omdat hij dan word beschermt tegen parasieten en andere invloeden waardoor hij in het wild kan overlijden. En er is dan genoeg eten voor hem.
Wolf
Wolf

De vacht


De vacht van de wolf kan variëren van spierwit tot zwart. Vaak bestaat de vacht uit een combinatie van kleuren, zoals geel, zwart en grijs tinten. Wolven lijken vaak groter te zijn dan in werkelijkheid door hun lange vacht. De lengte van de haren op hun rug en zij in hun wintervacht kan oplopen van 5 tot 6,5 centimeter. Beginnend aan de basis van de nek, heeft de wolf manen in de vorm van een traan die doorloopt in een streep over de ruggengraat richting de staart. De haren in de manen kunnen een lengte halen tussen de 10 en 12,5 centimeter. Doordat de haren rechtop kunnen staan lijkt de wolf dus een stuk groter.

Het lichaam


In Europa kan de wolf 110 tot 175 centimeter lang worden plus de staart van 30 tot 50 centimeter. De hoogte van de schouders kan variëren van 70 tot 80 centimeter en het gewicht komt tussen de 35 en 70 kilo. Het mannetje is groter dan het vrouwtje. Als de wolf loopt, gebruikt hij alleen de voorste punten van zijn poten. Alleen als hij ligt, komt de hiel van zijn poot op de grond. De voorpoten zijn uitzonderlijk groot. Hierdoor kunnen ze beter in de sneeuw lopen, ze zakken minder snel ver in de sneeuw weg. Hij heeft 5 tenen aan elke voorpoot , maar slechts 4 worden er daadwerkelijk gebruikt. Aan de achterpoten heeft hij slechts 4 tenen. De wolf heeft erg lange poten. Door een smalle borstkast staan de voorpoten dicht bij elkaar.
Wolf

Bekijk ook mijn andere website: SandraSieraden.nl

Deze website is mede mogelijk gemaakt door VoordeelHoster