Witte Haai

Uiterlijk


De bek van de witte haai is breed en heeft karakteristieke, onmiskenbare driehoekige tanden met gezaagde randen. De eerste rugvin is zeer breed en hoog. De borstvinnen zijn breed en sikkelvormig. De staartvin is sikkelvormig. Op de rug is hij blauwgrijs van kleur, op de buik wit met zwarte vlekken. De witte haai heeft zeer gevoelige geurzintuigen en ruikt een druppel bloed in 4,6 miljoen liter zeewater.
Witte Haai
Witte Haai
Er word vaak overdreven over de lengte en het gewicht van de haai. De witte haai wordt gemiddeld ongeveer 4 tot 5 meter lang en kan zo''n 680 tot 1100 kilo wegen. Er zijn wel grotere exemplaren beschreven. Zo wordt een lengte van 7,92 meter en een gewicht van 3400 kilo vermeld.

Leefgebied en voedsel


De haai komt voor in alle oceanen. De witte haaien verlaten hun jachtgebieden, leggen grote afstanden af en zakken naar een diepere zeelaag als ze een bepaalde leeftijd bereiken.In baaien waar de golven het water zeer zuurstofrijk maakt, kan de witte haai voldoende zuurstof opnemen zonder te zwemmen.
Witte Haai
Witte Haai
De haai jaagt meestal alleen of in kleine groepjes. Zijn lievelingskostjes zijn zwaardvissen, tonijn en makreelachtige vissen. Af en toe worden ook kleinere haaien,dolfijnen, zeeleeuwen of zeerobben gegeten.

Voortplanting


De witte haai is eierlevendbarend. De haai produceert wel eitjes, maar deze komen in het moederlichaam uit en de jongen groeien nog een tijd door voor ze geboren worden. Per worp kan een vrouwtje zo''n 4 tot 14 jongen krijgen. Na een jaar zijn ze al twee meter lang
Witte Haai

Bekijk ook mijn andere website: SandraSieraden.nl

Deze website is mede mogelijk gemaakt door VoordeelHoster